Tvarohový cheesecake
Cheesecake je celosvětově známý dezert, který je původem ze Starověkého Řecka. Přinášíme vám tento skvělý recept tvarohového koláče.
Ingredience
300 g máslových sušenek, 150 g másla, 500 g tvarohu, 3 vejce, 2 polévkové lžíce škrobu, 120 g cukru krupice
Postup přípravy
Máslové sušenky rozdrťte buď pomocí válečku v pytlíku nebo pomocí mixéru. Mezitím si v hrnci nechte rozpustit máslo, do kterého přidejte rozdrcené sušenky a vytvořte směs. Tu poté namačkejte do formy vyložené pečicím papírem. Vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Žloutky společně s cukrem, škrobem a tvarohem dejte do misky a dobře promíchejte. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a pomaličku jej vmíchejte do připravené tvarohové směsi. Hotový krém nalijte do dortové formy a pomocí lžíce uhlaďte do rovna. Tvarohový cheesecake pečte na 160°C cca 50 minut. Jakmile se koláč upeče, nechte jej alespoň 3 hodiny odpočinout v troubě, kterou necháte jen mírně pootevřenou. Poté jej ještě nechte vychladit v lednici. Dobrou chuť!
|