Tradiční italské tiramisu


Tradiční italské tiramisu

Tiramisu je tradiční italský dezert. Vychutnejte si tuto dobrotu k odpolední kávě!

Ingredience

3 ks vejce, 1 kelímek smetana ke šlehání, 250 g mascarpone, 2 balíček cukrářské piškoty, 1 balíček vanilkový cukr, 2 lžíce cukr, 2 lžíce amaretto

Postup

Uvaříme si silné kafe a do něj přidáme amaretto a stranou necháme schladnout. Žloutky vyšleháme s cukrem. Poté přidáme mascarpone a ručně vyšleháme v hladký krém. Z bílků vyšleháme sníh a přidáme k směsi žloutků a mascarpone. Šlehačku vyšleháme s vanilkovým cukrem a přidáme k směsi ze žloutků, mascarpone a bílků (znovu pomalu a opatrně promícháme). Piškoty namáčíme do kafe smíchané s amarettem a naskládáme do misky. Piškoty potřeme krémem (cca stejnou nebo vyšší vrstvou, než je tloušťka piškot). Dáme další vrstvu piškotů a opět potřeme zbylým krémem. Na vrch důkladně zasypeme kakaem. Dobrou chuť!