Salát s kysaným zelím
Kysané zelí známe jako obvyklou přílohu k hlavnímu jídlu. Věděli jste, že ho můžete použít i do příloh? Například do salátu se výborně hodí.
Ingredience
1 balíček kysaného zelí (500 g), 150 g šunky, 150 g tvrdého sýra, 1 plechovka sterilovaného hrášku (cca 200 g), 4 vejce natvrdo, 1 cibule, 1 kelímek zakysané smetany (200 g), 1 sklenička majonézy (220 ml), sůl, mletý pepř, cukr.
Postup
Zelí necháme okapat a vymačkáme z něho tekutinu. Šunku nakrájíme na nudličky, sýr, vejce a cibuli na kostičky a přidáme k vymačkanému zelí. Osolíme, opepříme, malinko přisladíme, přidáme scezený hrášek, smetanu, majonézu a dobře promícháme. V ledničce nechám uležet a podáváme s pečivem.
|