Rajčatová polévka


Rajčatová polévka

Ingredience

rostlinné máslo či olej 1 – 2 lžíce, hladká mouka 2 lžíce, zeleninový bujón, bobkový list 2 – 3 kusy, nové koření 5 kuliček, pepř celý 3 kuličky, cibule 1 ks, sůl, cukr 3 lžičky, rajský protlak 150 g, rýže 1/2 hrnku (za sucha), zelená petržel na ozdobu

Postup

Nejprve v hrnci rozehřejeme rostlinný tuk, vsypeme mouku a mícháním vytvoříme jíšku. Poté za stálého míchání zalijeme 1/2 l vody, vhodíme kostku bujónu, koření (bobkový list, nové koření, pepř), případně i oloupanou cibulku v celku a vaříme za občasného míchání 30 minut. Mezitím si uvaříme půl hrnku rýže dle návodu. Do hrnce s polévkou poté přidáme rajský protlak a ještě chvíli povaříme. Dochutíme solí a cukrem, přidáme vařenou rýži a prohřejeme. Poté z polévky vyndáme velké kusy koření a cibuli nebo ji přecedíme. Jednotlivé porce zdobíme kouskem petržele. Dobrou chuť!