Plněné lilky a cukety


Plněné lilky a cukety

Ingredience:

Na 4 porce potřebujete:
2 menší cukety
2 menší lilky
500 g mletého hovězího masa
1 cibuli
300 g cherry rajčátek
Sůl, pepř
Hrst čerstvé bazalky
2 stroužky česneku
2 lžíce nasekaných bylinek
Olej
150 g balkánského sýra
1 lžíci rajčatového protlaku Spak
1 lžíci kečupu Spak

Postup přípravy:
Lilky a cukety podélně překrojte. Poté je vydlabejte a dužinu nakrájejte najemno. Dejte ji do misky. Přidejte najemno nakrájenou cibuli, nadrcený česnek, na malé kousky nakrájená rajčata a bylinky. Poté vše promíchejte. V pánvi zahřejte olej, přisypte zeleninovou směs a opečte ji. Vmíchejte protlak, zarestujte a přidejte maso. Vše důkladně opečte, přidejte kečup, trochu vody, a ještě jednou promíchejte. Nechte asi 20 minut probublávat na mírném ohni. Hotovou směsí naplňte lilky a cukety. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi půl hodiny. Servírujte je posypané rozdrobeným sýrem a ozdobené bylinkami.

Tip: Pokrm můžete podávat jako hlavní jídlo společně s česnekovou bagetkou či lehkým salátem. Pokud chystáte formálnější večeři či oběd, zkuste cukety a lilky servírovat i jako malý předkrm.