Krémová houbová polévka
Ingredience
700 g hub, 3 lžíce másla, 1 ks cibule, 2 stroužek česneku, 4 snítka tymiánu, 700 ml kuřecího vývaru, sůl, pepř mletý, 1 lžička drceného kmína, 4 lžíce zakysané smetany, 1 hrst petrželky,
Postup
Houby očistěte a nakrájejte na plátky. Ve velkém hrnci rozehřejte máslo a houby zvolna duste, dokud se neodpaří tekutina, asi 5 minut. Část hub odložte stranou. Přidejte jemně nasekanou cibuli s drceným česnekem a tymiánem a opečte, asi 3 minuty. Přilijte vývar, přiveďte k varu, snižte teplotu, částečně přikryjte poklicí a 20 minut vařte. Polévku rozmixujte, ale zachovejte hrubší texturu. Ochuťte solí, pepřem a kmínem. Přidejte odložené houby a podávejte se smetanou a jemně nasekanou petrželkou. Dobrou chuť!
|