Korejské hovězí se zeleninou v pávni Wok


Korejské hovězí se zeleninou v pávni Wok

Ingredience 

800 g svíčkové hovězí na steaky, 1/2 hlávky čínského zelí, 1 červená kapie, 2 mrkve, 1 svazek jarní cibulky, 1 svazek zeleného chřestu, 2 šalotky, 1 stroužek česneku, sojová omáčka, čerstvé bylinky, olej na smažení, grilovací marináda, 1 lžíce mleté papriky, 1 lžíce hnědého třtinového cukru, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1/2 lžičky mletého kardamomu, 1/2 lžičky česnekového prášku, 1/2 lžičky kajenského pepře, 1/2 lžičky soli

Postup

Smíchejte všechno koření na grilovací marinádu. Hovězí maso nakrájejte na nudličky a vložte do marinády. Nechte nejméně 30 minut marinovat. Zeleninu nakrájejte na nudličky. Nasekejte bylinky.

Gril rozehřejte pro přípravu na přímém žáru při vysoké teplotě. Wok pánev umístěte do GBS roštu a nechte ji prohřát. Až bude wok pánev horká, nalijte do ní olej. Maso osmahněte rovnoměrně dohněda, pak ho z pánve vyjměte. Lehce osmahněte zeleninu, pak vložte zpět maso a přidejte čerstvé bylinky. Dochuťte sojovou omáčkou. Dobrou chuť!

Vydejte se ochutnávat korejská jídla přímo do této země! Nabídku zájezdů najdete ZDE!