Italská pizza
Italská pizza je oblíbená všude na světě a tedy i u nás. Přestože domácí pizza se té z pece nemůže rovnat, i tak lze udělat chutnou pizzu
Ingredience
400 g hladké mouky, 200 ml vlažné vody, 1 lžička soli, 1 lžička cukru, 50 ml olivového oleje, 3-4 g čerstvého droždí,
Postup
Do mísy nalijeme vodu, přidáme droždí a cukr. Zasypeme moukou a přilijeme olej, trošku osolíme a vypracujeme těsto. Těsto necháme vykynout a následně ho rozdělíme na třetiny a uděláme z něj bochánky. Každý bochánek rozválíme na co nejmenší placičku. Placičku potřeme rajčatovou omáčkou a dozdobíme dle chuti.
Troubu rozpálíme na 250°C (pokud to jde i víc), vložíme pizzu a upečeme do zrůžovění okrajů (7-10 minut).
|