Dýňové makarony
Dneska si uděláme makarony tak jak je určitě nikdo z Vás neměl. Minimálně v naší krásné zemičce. Inspirujeme se zemí za velkou louží a uděláme si dýňové makarony.
Ingredience
400 g makaronů, 1 menší dýně hokkaido, 4 lžíce oleje, 1 cibule,1 lžička mleté kurkumy, 1 lžička jemně nastrouhaného zázvoru, sůl, mletý pepř, 200 ml vody, 150 g anglické slaniny, 80 g parmazánu
Postup
Dýni omyjeme, zbavíme měkkého vnitřku se semínky a nakrájíme ji na menší kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hlubší pánvi nebo kastrolu zahřejeme olej. Přisypeme cibuli s česnekem a krátce osmahneme. Jakmile česnek začne vonět, přisypeme dýni a všechno společně restujeme za častého míchání 4-5 minut. Před koncem restování přidáme kurkumu a zázvor. Přilejeme vodu, všechno osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme do změknutí dýně, 10-15 minut. Měkkou dýni rozmixujeme. Plátky slaniny nakrájíme na menší kousky a na pánvi potřené olejem je osmažíme dokřupava. Pak je vyndáme na talíř s papírovou utěrkou, aby vsákla přebytečný tuk. Makarony uvaříme na skus a scedíme, asi hrnek vody zachytíme a uchováme. Vodou z těstovin podle potřeby rozředíme dýňové pyré, aby vznikla omáčka požadované konzistence. Vmícháme do ní nejdříve větší polovinu parmazánu a nakonec scezené makarony. Na talíři porci posypeme opečenou slaninou a trochou sýra.
|