Domácí klobásy
Ingredience:
- 1 kg vepřového masa (plecko, krk, nebo kýta)
- 300 g hovězího masa (hovězí plecko nebo roštěnec)
- 200 g bůčku
- 2 lžičky soli
- 1 lžička mletého černého pepře
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- Ovesné vločky nebo sušený chléb (na nasátí přebytečné vlhkosti)
- Vepřové střívko (pokud budete klobásy naplňovat)
Postup:
- Masa nakrájejte na menší kousky, aby se lépe mlelo.
- Vložte maso do mlejícího stroje s jemným sítem a mlete maso.
- Přidejte k mletému masu bůček nakrájený na menší kousky.
- Do mletého masa přidejte všechny koření (sůl, pepř, kmín, papriku, česnek, koriandr) a dobře promíchejte.
- Přidejte ovesné vločky nebo na kostky nakrájený sušený chléb, aby se absorbovala přebytečná vlhkost a klobásy byly pevnější.
- Zkontrolujte směs na chuť a upravte koření podle své preference.
- Připravte střívko (pokud používáte) podle pokynů na obalu.
- Naplňte střívko masovou směsí a uzavřete oba konce. Můžete vytvořit klobásy libovolné délky.
- Uzavřené klobásy nechte odpočívat v chladu alespoň několik hodin, ideálně přes noc.
- Klobásy můžete grilovat, smažit nebo péct v troubě, dokud nejsou zlatě hnědé a zcela uvařené uvnitř.
Nyní máte skvělé domácí klobásy! Můžete je podávat s hořčicí, chlebem nebo jakýmkoli příložitým jídlem dle vašeho výběru.
|