Domácí klobásy


Domácí klobásy

Ingredience:

  • 1 kg vepřového masa (plecko, krk, nebo kýta)
  • 300 g hovězího masa (hovězí plecko nebo roštěnec)
  • 200 g bůčku
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • 1/2 lžičky mletého koriandru
  • Ovesné vločky nebo sušený chléb (na nasátí přebytečné vlhkosti)
  • Vepřové střívko (pokud budete klobásy naplňovat)

Postup:

  1. Masa nakrájejte na menší kousky, aby se lépe mlelo.
  2. Vložte maso do mlejícího stroje s jemným sítem a mlete maso.
  3. Přidejte k mletému masu bůček nakrájený na menší kousky.
  4. Do mletého masa přidejte všechny koření (sůl, pepř, kmín, papriku, česnek, koriandr) a dobře promíchejte.
  5. Přidejte ovesné vločky nebo na kostky nakrájený sušený chléb, aby se absorbovala přebytečná vlhkost a klobásy byly pevnější.
  6. Zkontrolujte směs na chuť a upravte koření podle své preference.
  7. Připravte střívko (pokud používáte) podle pokynů na obalu.
  8. Naplňte střívko masovou směsí a uzavřete oba konce. Můžete vytvořit klobásy libovolné délky.
  9. Uzavřené klobásy nechte odpočívat v chladu alespoň několik hodin, ideálně přes noc.
  10. Klobásy můžete grilovat, smažit nebo péct v troubě, dokud nejsou zlatě hnědé a zcela uvařené uvnitř.

Nyní máte skvělé domácí klobásy! Můžete je podávat s hořčicí, chlebem nebo jakýmkoli příložitým jídlem dle vašeho výběru.