Domácí čokoláda


Domácí čokoláda

Ingredience:

  • 1 šálek kakaového másla
  • 1/2 šálku kakaového prášku (nepřslazený)
  • 1/4 šálku medu nebo javorového sirupu (dle chuti)
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • Špetka soli

Postup:

  1. Příprava nádobí: Připravte si formu na čokoládu (může být silikonová nebo plechová, vysoká na okraje).
  2. Rozpouštění kakaového másla: Rozpusťte kakaové máslo ve vodní lázni, dokud se úplně nerozpustí.
  3. Přidání kakaového prášku: Přidejte kakaový prášek do rozpuštěného másla a míchejte, dokud se dobře nespojí.
  4. Přidání sladidla: Přidejte med nebo javorový sirup a míchejte, dokud nezískáte hladkou hmotu. Lze přidat více nebo méně sladidla podle své chuti.
  5. Aromatizace: Přidejte vanilkový extrakt a špetku soli. Míchejte do dokonalého spojení všech ingrediencí.
  6. Naplňování formy: Nalijte směs do formy na čokoládu. Pokud máte oříšky nebo sušené ovoce, můžete je přidat do formy.
  7. Chladnička: Dejte formu do ledničky a nechte čokoládu ztuhnout. To může trvat několik hodin.
  8. Krájení a podávání: Jakmile je čokoláda ztuhnutá, vyjměte ji z formy a nakrájejte na kousky. Můžete si vychutnat svou domácí čokoládu!

Tento recept je základní a můžete ho upravovat podle svých preferencí přidáním oříšků, sušeného ovoce, koření nebo dalších ingrediencí podle vašeho vkusu.