Dalmatské hovězí
Pořádného masa není nikdy dost a co takhle hovězí na slanině, kterému někdo říká i Dalmatské hovězí.
Ingredience
500 g zadního hovězího masa, 100 g anglické saniny, 3 stroužky česneku, 2 řapíky celeru, 1 plechovka krájených loupaných rajčat, olivový olej, 3 bobkové listy, 1 lžička sušeného tymiánu, 1 lžička sušeného rozmarýnu, sůl, mletý pepř, 300 ml červeného vína, 2 červené cibule,1 mrkev,1 petržel, 5 sušených švestek,
Postup
hovězí si pořádně naklepeme a osolíme a opepříme. Dáme na pánev maso péct a mezitím si připrávíme ostatní věci. Nakrájíme nadrobno česnek, cibulku, mrkev, petržel a slaninku. Uděláme si na další pánvi cibulku a až bude do zlatova přidáme ostatní zeleninu. Smažíme do změknutí. Na závěr přidáme rajčata, a rozmarýn s tymiánem. Na takto udělanou zeleninu dáme maso, zalijeme vínem a přidáme švestky. Necháme dusit alespoň dvě hodiny.
Podáváme s rýží
|