Česnekové roštěnky
Roštěnky jsou výborné když se umí. A protože my umíme, tak máme pro vás skvělý recept jak udělat česnekové roštěnky.
Ingredience
500 g zadního hovězího masa, sůl, mletý pepř, hladká mouka, 2 velké cibule, česnek, olej, 80 g anglické slaniny
Postup
Roštěnky očistíme a nakrájíme na tenké platky. Maso naklepeme a opepříme, osolíme. Oloupeme pár stroužků česneků, rozmačkáme je a potřeme s nima maso. Následně obalíme v mouce a chvilku smažíme na rozpáleném oleji. Maso vyndáme a do výpeku vložme slaninu a několik cibulí. Pečeme do zlatova a pak přidáme maso a nechame podusit. Na závěr zalijeme směsí vody a mouky a opět necháme chvilku podusit.
Podáváme s bramborem.
|