Bramborové šišky se špenátem
Bramborové šišky jsou nejen oblíbené jídlo všech dětí, ale i vydatná rychlovka jenž může posloužit jako výborné hlavní jídlo.
Ingredience
těsto: 500 g uvařených brambor, 250 g hrubé mouky, špetka soli
náplň: 500 g čerstvého špenátu, 100 g uzeného masa, 3-4 stroužky česneku, sůl
dále: 5 velkých cibulí, 3 lžíce sádla, sůl
Postup
Brambory uvaříme den předem ve slupce. Špenát spaříme vroucí vodou a nasekáme nadrobno. Uzené maso nakrájíme na kostičky a společně se solí a rozmačkaným česnekem zamícháme do špenátu.
Oloupané brambory najemno nastrouháme. Osolíme, posypeme moukou a vypracujeme těsto. Rozdělíme je na poloviny, z každé uválíme váleček a rozdělíme na 10 kousků. Každý kousek zploštíme, položíme hromádku náplně a zabalíme. Zformujeme šišku. Šišky vhodíme do vařící osolené vody. Po vyplavání ode dna vaříme další 3 minuty. Pak je děrovanou naběračkou vyjmeme.
Na talíři šišky posypeme dozlatova usmaženou cibulkou.
|