Borůvkové kynuté knedlíky
Ingredience
500 g borůvek, 500 g polohrubé mouky, 250 ml mléka, 2 lžíce cukru, 42 g čerstvého droždí, 1 vejce, xšpetka soli
Postup
V misce si z rozdrobeného droždí, cukru, trochu mouky a mléka založíme kvásek, které necháme v teple vzejít. Do mísy dáme zbylou mouku a mléko. Přidáme vejce, špetku soli a připravený kvásek. Ze směsi vypracujeme těsto. Zakryjeme ho utěrkou a dáme na 30 minut kynout na teplé místo. Během kynutí by mělo těsto asi zdvojnásobit svůj objem. Vykynuté těsto rozválíme na asi 1 cm vysoký plát, který si rozdělíme na 12 dílků (pokud máte rádi velké knedlíky, tak méně). Na každý dílek dáme vrchovatou lžíci borůvek a vytvarujeme do tvaru knedlíku. Připravené knedlíky, necháme ještě pár minutek kynout. Knedlíky vaříme v páře 12-15 minut. Po uvaření je propíchneme párátkem, aby z nich unikla přebývající pára a nesrazily se. Podáváme je pocukrované moučkovým cukrem a přejité rozpuštěným máslem. Navrch je můžeme posypat nastrouhaným tvarohem, strouhankou nebo mákem.
Tipy: Last minute dovolená u moře, Půjčka na cokoliv do 5 minut
|