Babiččino kuře


Babiččino kuře

Babiččino kuře je klasika našich domácností a takového máme rádi. Dnes si tento prastarý recept připomeneme a připravíme si podle něj Babiččino kuře.

Ingredience

1 kuře nebo 4 stehna, 50 g másla, 50 g slaniny, 1 velká cibule, 150 g drubežích jater (možno nahradit vepřovými), 400 g těstovin (široké nudle nebo vřetena), 100 g žampionů (nejsou nutné), sůl, mletý pepř, grilovací koření

Postup

Očištěné kuře osolíme a vložíme do pekáče. Následně přidáme máslo a slaninu a posypeme kuře grilovacím kořením. Zalijeme vodou a občas kuře potřeme výpečkem. Hotové kuře vyndáme.Mezitím si uděláme těstoviny a to tak že je uvaříme do měkka v osolené vodě. Uvařené těstoviny procedíme a přidáme do pekáče po kuřeti Přidáme cibulku, žampiony a trochu jater a vše chvilku podusíme..

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.