Kapří polévka


Kapří polévka

Rybí polevky jsou dobré kdykoliv, ne jen na vánoce. A k těm dobrým, patří i kapří polévka.

Ingredience

Dvě hlavy z kapra, taktéž jejich vnitřnosti a pak už jen máslo, sůl, porék, pepř, pár kuliček nového koření, bobkový list, cibulku, oříšek, petrželovou nať a 2 lžíce hladké mouky.

Postup

Očístíme hlavy a dáme je do hrnce. Přidáme vodu, sůl, koření, bobkový list a cibulku a necháme vařit alespoň půl hodiny. Připravéme si pánev, na ní dáme máslo a nakrájené vnitřnosti. Promícháme a dáme trochu porku. Osmažíme a nezapomeneme okořenit a zahustit moukou. Přidáme do hrnce s masem a dodáme petrželku, oříšek a pepř.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.