Domácí lasagne


Domácí lasagne

Jedna z nejoblíbenějších úprav těstovin jsou lasagne. Když se udělají dobře, jedná se o jedno z nejmilejších jídel každé ženy.

Ingredience

300 g hladké mouky, špetka soli, 3 vejce, 3 lžičky oleje, 3-4 lžíce vody (podle velikosti vajec)

Postup

V míse osolíme mouku, přidáme vejce, olej a promícháme. Podle potřeby přidáme trochu vody, aby vzniklo hladké, měkké, pružné těsto. Na pomoučeném vále je rukama důkladně vypracujeme, utvoříme bochánek, přikryjeme převrácenou miskou a necháme půl hodiny odpočinout. Odpočinuté těsto rozdělíme na 5-6 stejných kousků a každý rozválíme na velikost zapékací formy nebo pekáčku (cca 30×18 cm). Hned čerstvé použijeme – střídáme pláty těsta s náplní – a dáme zapéct.