Krůtí na divoko


Krůtí na divoko

Krůtí maso je tak trochu neprávem ve stínu ostatní drůbeže a přitom je tak dobré. Dnes si ukážeme jak jej můžeme připravit pěkně na divoko.

Ingredience

krůtí maso (použila jsem prsa, ale šlo by to i z kýty), mrkev, petržel, celer (celeru a petržele dohromady zhruba tolik co mrkve), kousek citronu, sůl, tymián, 1 – 2 cibule, 4 bobkové listy, po 10 kuličkách nového koření a pepře, trochu oleje, 250 ml smetany na vaření, 1 lžíce hladké mouky, ocet, muškátový oříšek

Postup

Maso potřeme ze všech stran olejem, osolíme a uložíme do pekáče. Posypeme tymiánem, kuličkami koření, na půlkolečka nakrájenou cibulí a na kousky pokrájenou kořenovou zeleninou. Přidáme kousek citronu a bobkové listy. Přiklopíme a necháme přes noc uležet. Druhý den podlijeme vodou a upečeme doměkka (200°C, doba pečení záleží na velikosti kusu či kusů masa). Necháme částečně zchládnout. Maso vyjmeme, vybereme bobkové listy a citron (vyhodíme). Co zbude v pekáči rozmixujeme, je-li to pro mixér moc husté, přilijeme horkou vodu. Přecedíme do kastrolu a zahříváme k varu. Ve smetaně rozkvedláme mouku a vlijeme do omáčky (je-li omáčka dost hustá díky většímu množství zeleniny, nemusíme do smetany mouku dávat). Promícháme a povaříme. Podle chuti omáčku dosolíme, okyselíme octem a okořeníme strouhaným muškátovým oříškem. Maso nakrájíme na porce a vložíme do omáčky.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.