Slaný koláč
Ingredience:
Na 4 porce potřebujete:
200 g listového těsta
250 g ricotty
2 lžíce nasekaných bylinek
1 vejce
Sůl, pepř
1 pikantní klobásu
1 cibuli
Hrst cherry rajčátek
1 lžičku rajčatového protlaku Spak
2 lžíce kečupu Spak
Olej
Rukolu na posypání
Balkánský sýr na posypání
Postup přípravy:
Postup: Těsto vyválejte, přendejte do kulaté koláčová formy a přebytečné okraje seřízněte nebo zahněte dovnitř. Ricottu prošlehejte s vejcem, osolte, opepřete a vmíchejte nasekané bylinky. Klobásu nakrájejte na kolečka a pak je překrojte. Cibuli nasekejte najemno a rajčata pokrájejte na malé kousky. V pánvi rozpalte olej, orestujte na něm cibuli a přisypte klobásu a rajčata. Vše opečte a vmíchejte protlak a kečup. Dobře promíchejte, ještě krátce opečte a směs stáhněte z ohně. Na těsto ve formě naneste ricottu a rozetřete ji. Navrch rozprostřete směs z pánve. Koláč vložte do trouby předehřáté na 190 C. Pečte 25 až 30 minut. Po upečení ho dozdobte rukolou a rozdrobeným sýrem.
|