Kapří hranolky
Ingredience:
Na 4 porce budete potřebovat:
500 g filetů z kapra
150 g hladké mouky
1 lžíci sladké mleté papriky
Sůl, pepř
200 g strouhanky
2 vejce
Trochu mléka
1 citron
Tatarku Spak k podávání
Postup přípravy:
Postup: Filety nakrájejte na kousky, poté je osolte a opepřete. Připravte si 3 misky. Do jedné nasypte mouku s paprikou a promíchejte. Do druhé vyklepněte vejce, přidejte trochu mléka, sůl a prošlehejte. Do poslední misky nasypte strouhanku. Kousky kapra obalujte v mouce, pak ve vejcích a nakonec ve strouhance. V pánvi rozpalte olej a kapra usmažte dozlatova. Pokud chcete připravit zdravější variantu bez oleje, použijte horkovzdušnou fritézu nebo vyskládejte kousky kapra na plech vyložený pečicím papírem a upečte v troubě dozlatova. Hotové kapří hranolky pokapejte citronovou šťávou a podávejte s tatarkou.
Tip: Kapr je všestranná ryba, která snese kombinaci s nejrůznějšími chutěmi. Nebojte se proto v kuchyni zaexperimentovat a zkuste maso jinak okořenit či přidat vlastní tajnou ingredienci.
|