Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou
Houby v lesích stále rostou, pojďme se tedy podívat na další vynikající jídlo, které můžeme z nasbíraných hub připravit. Vepřová panenka určitě nesmí chybět ve vaší kuchařce.
Ingredience
1 větší hrst hříbků, 1 ks vepřové panenky, 100 ml 33% smetany, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce másla nebo ghí, 1/2 menší červené cibule, sůl, pepř, kmín, rozmarýn (sušený nebo čerstvý)
Postup
Nejdříve si rozpálíme pánev až se z ní bude kouřit. Panenku pomazlíme ze všech stran v olivovém oleji. Panenku zprudka opékáme z každé strany asi 2 minuty. Poté ji zabalíme do alobalu a necháme stranou. Mezitím si nakrájíme na jemno cibuli a houby na plátky. Na másle zpěníme cibuli a přidáme houby. Restujeme asi 3 minuty. Přilijeme necelých 100 ml vody a pod pokličkou dusíme cca 15 minut. K houbám přilijeme smetanu, přidáme bylinky, kmín a necháme lehce provařit. Maso rozbalíme, šťávu vlijeme do omáčky a maso nakrájíme na špalíčky. Na talíři maso osolíme a opeříme. Podáváme například s pečeným bramborem nebo bramborovou kaší. Dobrou chuť!
|